MENY
Gula Katten
Kundtjänst: 020 - 15 20 00  Mån-Fre 9-17 Kontakta oss 

Kontakta oss

Kundtjänst: 020 - 15 20 00

Mån-Fre 9-17

E-postadress

 Fri frakt över 995 kr exkl. moms
Alltid låga priser!1-2 dagars leveransFri frakt över 995 kr exkl. moms
Kategorier

Bläckpatroner

Börjar färgen till skrivaren bli dålig? Då har du kommit precis rätt. På GulaKattens hemsida hittar du bläckpatroner i många olika färger och varianter som passar till din skrivare. Passa på att bunkra upp med allt du behöver till din skrivare och kontoret från vår sajt.

Bläckpatroner Brother

Bläckpatroner Canon

Bläckpatroner Epson

Bläckpatroner HP

Ytterligare information om bläckpatroner

 

Att ha nya bläckpatroner i skrivaren gör att det som skrivs ut ser ut som du tänkt dig. Med hjälp av nya bläckpatroner till kontorets skrivare blir det inga fler misslyckade och färglösa utskrifter. Vi på GulaKatten erbjuder dig och ditt kontor Bläckapatron CANON CL-541XL färg och Bläckpatron BROTHER LC1240M magenta som ger utskrifterna en klar färg. Söker du efter svarta bläckpatroner har vi bland annat Bläckpatron (338) Svart. Du hittar även kopieringspapper, färgband och färgrullar på vår hemsida. 

När vet man att det är dags för nya bläckpatroner?

Ibland kan bläcket torka fast vid skrivhuvudet då bläcknivån börjar bli låg och detta försämrar utskriftskvaliteten. Att försiktigt torka av skrivhuvudet med en bomullspinne eller en servett lätt fuktad med ljummet vatten kan lösa problemet. Är du osäker på var skrivhuvudet sitter, konsultera skrivarmanualen. På vissa skrivare sitter det på bläckpatronen, medan andra skrivare har skrivhuvudet inne i själva skrivaren. Men vänta inte tills bläcket är helt slut innan du sätter i en ny patron - att försöka skriva ut trots att bläckpatronen är tom riskerar att permanent skada skrivhuvudet. Det tillrinnande bläcket fyller nämligen en kylande funktion och avsaknaden av bläck kan på så vis leda till överhettning och värmeskador.


Vad är termiska bläckstråleskrivare?De flesta bläckstråleskrivare som finns på marknaden är termiska, det vill säga de fungerar med hjälp av värme. En elektrisk impuls genereras vilket skapar värme som förångar en liten droppe bläck från bläckpatronen. Bläcket överförs till papperet och skapar en punkt. För färgutskrift används oftast fyra olika bläckfärger; cyan, magenta, gul och svart. Som förkortning används termen cmyk, där y står för engelskans "yellow" och k representerar färgen svart. Dessa bläck blandas sedan i skrivaren för att skapa olika färger och nyanser. Somliga skrivare har en enda bläckpatron som innehåller fack för olika bläckfärger, medan andra skrivare kräver en separat bläckpatron för varje färg. Ofta används två olika typer av svart bläck i samma skrivare, en som lätt låter sig blandas med andra färger och ett bläck som bara används till svart skrift och som ger en mer tålig och vattenfast utskriftsyta.

Alla tillverkare av bläckstråleskrivare tillhandahåller bläckpatroner till sina egna skrivarmodeller och det är viktigt att du köper en patron gjord för rätt märke och modell. Vi saluför alla stora märken – Bell, Brother, Epson, Dell, HP med flera. Du kan vara säker på att till ett bra pris hitta rätt patron till just din skrivare. Sköt om bläckpatronen genom regelbunden utskrift så minskar du risken för att bläcket börjar torka till i bläckpatronen.