MENY
Gula Katten
Kundtjänst: 020 - 15 20 00  Mån-Fre 9-17 Kontakta oss 

Kontakta oss

Kundtjänst: 020 - 15 20 00

Mån-Fre 9-17

E-postadress

 Fri frakt över 995 kr exkl. moms
Alltid låga priser!1-2 dagars leveransFri frakt över 995 kr exkl. moms
Kategorier

Skydd mot skimming


Banker, kreditinstitut och publika transportföretag
 har infört nya kontaktlösa betalkort som bara behöver scannas eller "blippas". Detta gör det möjligt för tjuven att kopiera dina bankkortsuppgifter på avstånd. Med hjälp av en scanner eller en app i en mobiltelefon kan kortuppgifter kopieras på ett kort avstånd.
Detta sker blixtsnabbt innan du har hunnit reagera. Informationen är krypterad men det är relativt enkelt att knäcka krypteringen och då få tillgång till personlig information genom att trådlöst scanna av kort i offentliga miljöer.

Tjuvarna kan skimma ditt kort med hjälp av enkel utrustning, detta kan göras med hjälp av en app i en smartphone . Det kan räcka att de kommer nära dig i en offentlig situation såsom i kassakön, tunnelbanan eller i ett möte på trottoaren. Kortfickan eller blockeringskortet skyddar mot RFID-scanning genom att blockera elektromagnetiska fält och ser till att skydda dina kortuppgifter.

RFID - Radio Frequency Identity är ett identifikations-system som trådlöst överför elektronisk data från en läsare till en mottagare via elektromagnetiska fält. Detta kan låta krångligt men systemet är redan implementerat i många produkter i vår ägo i form av ett litet chip, till exempel och mest noterbart i nya pass, nationella id-kort och vissa kreditkort. Detta system har tagits fram för att bland annat öka säkerheten vid passkontroller och underlätta vid betalningar. 

Skyddskortet placerar du helt enkelt i din plånbok eller mobilskal och dina trådlösa betalkort och id är skyddade.

Kortfickan passar till ett kredit/bankkort och passar även bra i en plånbok, då fickan inte är mer än 2mm större än kortet.

Passfickan skyddar ditt pass, så att ingen kan stjäla dina personuppgifter och är även ett bra skydd mot smuts och slitage.