MENY
Gula Katten
Kundtjänst: 020 - 15 20 00  Mån-Fre 9-17 Kontakta oss 

Kontakta oss

Kundtjänst: 020 - 15 20 00

Mån-Fre 9-17

E-postadress

 Fri frakt över 995 kr exkl. moms
Alltid låga priser!1-2 dagars leveransFri frakt över 995 kr exkl. moms
Skim-Stop skyddskort för RFID i gruppen MER / SKYDDSPRODUKTER / Stöldskydd / Skydd mot skimming hos Gula Katten AB (20202)
Skim-Stop skyddskort för RFID
Skim-Stop skyddskort för RFID

Skim-Stop skyddskort för RFID

Artikelnr.
20202
125 kr
Inkl. moms
Antal: 
Spara som favorit
Information

Skydda dina kort mot trådlös kopiering, även kallat skimming.

Ett effektiva kortskydd som förhindrar att ditt kort blir skimmat, som i sin tur kan leda till bedrägerier. Detta görs genom ett blockeringskort som blockerar signalerna från kortet och omöjligt att avläsa.

Skyddskortet placerar du helt enkelt i din plånbok eller mobilskal och dina trådlösa betalkort och id är skyddade.


Banker, kreditinstitut och publika transportföretag har infört nya kontaktlösa betalkort som bara behöver scannas eller "blippas". Detta gör det möjligt för tjuven att kopiera dina bankkortsuppgifter på avstånd. Med hjälp av en scanner eller en app i en mobiltelefon kan kortuppgifter kopieras på ett kort avstånd.
Detta sker blixtsnabbt innan du har hunnit reagera. Informationen är krypterad men det är relativt enkelt att knäcka krypteringen och då få tillgång till personlig information genom att trådlöst scanna av kort i offentliga miljöer.

Tjuvarna kan skimma ditt kort med hjälp av enkel utrustning, detta kan göras med hjälp av en app i en smartphone . Det kan räcka att de kommer nära dig i en offentlig situation såsom i kassakön, tunnelbanan eller i ett möte på trottoaren. Kortfickan eller blockeringskortet skyddar mot RFID-scanning genom att blockera elektromagnetiska fält och ser till att skydda dina kortuppgifter.

RFID - Radio Frequency Identity är ett identifikations-system som trådlöst överför elektronisk data från en läsare till en mottagare via elektromagnetiska fält. Detta kan låta krångligt men systemet är redan implementerat i många produkter i vår ägo i form av ett litet chip, till exempel och mest noterbart i nya pass, nationella id-kort och vissa kreditkort. Detta system har tagits fram för att bland annat öka säkerheten vid passkontroller och underlätta vid betalningar. 

No skimming