MENY
Gula Katten
Kundtjänst: 020 - 15 20 00  Mån-Fre 9-17 Kontakta oss 

Kontakta oss

Kundtjänst: 020 - 15 20 00

Mån-Fre 9-17

E-postadress

 Fri frakt över 995 kr exkl. moms
Alltid låga priser!1-2 dagars leveransFri frakt över 995 kr exkl. moms
Kategorier

Ljustillverkning

Här hittar du olika typer av högklassig ljusmassa, vaxkakor, vekar, dekorationsband och ljusfärger. Vi har det du behöver för att skapa vackra, unika ljus att lysa upp mörka kvällar med.

Vi har allt för din ljustillverkning


Vill du som lärare ge dina elever ett kreativt projekt? Eller vill du kanske ha ett för egen del, som kan ge både gemenskap, skaparlust och värme? Då har du hittat rätt. Här finns allt som behövs för att tillverka vackra och personliga ljus, som kan vara en perfekt present eller dekoration. Vi erbjuder bland annat vekar, bivaxkakor och ljusmassa.

Stöp, gjut eller fyll


Den som vill inspirera en klass eller grupp till ljustillverkning kan välja mellan olika metoder. För stöpning av ljus rekommenderar vi ljusmassa. Ni kan tillverka vanliga avlånga ljus med enskilda vekar eller knyta ihop flera vekar innan stöpningen för att få en roligare utformning att sätta i ljusstaken. Om ni istället väljer gjutmassa ökar möjligheterna till friare fantasi. Med ljusgjutning är det möjligt att skapa olika former och färga ljusen hur ni vill – en extra personlig present för barnen att ge till sina föräldrar, eller för hobbypysslaren att lägga till samlingen.

Ljus behöver inte ha en avlång form och sitta i stake eller stå som en rund boll på ett fat för att skapa stämning. Ett ljus i glas kan bli minst lika vackert. För att erbjuda möjligheten att skapa fyllda ljus erbjuder vi geléljusmassa och glas till geléljus. Alla våra olika ljusmassor kommer tillsammans med vekar. Till geléljusmassan medföljer även vekhållare.

Dekorera dina ljus


När du skapar dina ljus, ensam eller i en grupp, vill du kanske göra dem mer personliga än att bara ha dem vita. Därför har vi produkter som är utmärkta till dekoration under ljustillverkning. För att piffa till redan vita ljus rekommenderas färgade vaxplattor, som fäster direkt på ljuset och kan skäras, klippas eller stansas ut i vilket mönster som helst. Ett alternativ är flytande vaxfärg. Vill ni skapa färgade ljus erbjuder vi ljusfärg som passar både gjutmassa, ljusmassa och geléljusmassa. Vi har också värmeljusstakar i trä som går bra att måla på.

Hos Gula Katten får ni poäng på alla köp ni gör. Glöm inte att paljetter och strössel kan användas som dekoration i de genomskinliga geléljusen – men ha koll när ljusen är tända. Ni kan också ha nytta av nabbipärlor och pärlplattor för att tillverka fina underlägg till era ljus.